Jersey Boys

Jersey Boys in Londen

Ik ben altijd wat terughoudend al er shows worden gemaakt met oude hits en speciaal, wanneer die show gaat over het leven van de uitvoerders of de schrijvers. Meestal stellen die verhalen niets voor. Neem bijvoorbeeld Jolson over het leven van Al Jolson, een vreselijke onsympathieke man die een paar hits had, ja dat was het hele verhaal! Of neem de musical rond de Amerikaanse countryzangeres Patsy Cline, over een meisje dat een paar hits had, inderdaad, meer was er niet te vertellen.

Verhaallijn Jersey Boys

Jersey Boys gaat over Frankie Valli en de Four Seasons. En hier is er dan wel een verhaal dat de moeite van het vertellen waard is: over de oprichter van de groep, die in en uit de gevangenis ging en die de bandleden bij elkaar bracht en Frankie Valli ontdekte. Hij was ook de uiteindelijke oorzaak van de ondergang van de groep.

Een mooie productie

Het verhaal wordt nergens opgerekt en lijkt redelijk eerlijk verteld te worden, al is niet duidelijk waarom de dochter van Frankie Valli zo jong sterft (oorzaak volgens de historici is drugs). Het verhaal komt misschien ook wat langzaam op gang, maar de muziek is goed en er gebeurt veel. Een mooie productie.