Beroemde telefooncellen worden groen

Wanneer je in Londen bent kun je er niet om heen: de beroemde rode telefooncellen die in de stad het straatbeeld bepalen. Volgens de krant The Huffington Post zullen een aantal van deze telefooncellen groen worden geschilderd met als doel er een ecologische invulling aan te geven.

Groene telefooncel met zonnepaneel

Sinds de opkomst van mobiele telefonie worden de Londense belhokjes steeds minder gebruikt en bedachten enkele ondernemers een manier om de telefooncellen nuttig te gebruiken.  Met de ‘Solarbox’, een groene telefooncel met een zonnepaneel, kunnen Londenaren niet bellen, maar zijn er vier stopcontacten aanwezig om gratis hun telefoon op te laden. Door advertentieruimte aan te bieden hopen de ondernemers de kosten er uit te krijgen.

Mensen plassen in de telefooncellen

“Mensen gebruiken die cabines nu alleen als toilet wanneer ze te veel gedronken hebben”, aldus de mede-eigenaar van Solar Box, Harold Craston. “We willen aantonen dat de openbare ruimte op een positieve manier kan worden gebruikt en dat Londen probeert om groener te worden”.

De eerste groene telefooncel is te vinden in het centrum van Londen op Tottenham Court Road. Binnenkort zullen er nog meer van deze Solarboxes het straatbeeld vullen.

Bron: Nu.nl

Author: Redactie Londeninfo.nl

Share This Post On