Covent Garden

Winkelen in Covent Garden in Londen

Covent Garden in Londenwerd in 1630 gebouwd. Het in Italiaanse stijl opgetrokken plein was bedoeld als uitgaansgelegenheid voor de gegoede klasse. Met de komst van de fruit-, groenten- en bloemenmarkt in 1670 ging het aanzien van het plein bergafwaarts. Uiteindelijk werd Covent Garden de rosse buurt van Londen. Vanwege de vrijwel onmogelijke verkeerssituatie in het centrum van Londen verhuisde de markt in 1974 naar een gloednieuw gebouw in Vauxhall.

Gespecialiseerde winkeltjes

Tegenwoordig staat Covent Garden bekend om zijn gespecialiseerde winkeltjes en cafés. Ook is er de Apple Market waar handwerkproducten te koop zijn. Er zijn originele (en dure) souvenirs te koop. Op de Jubilee Market aan de noordzijde van het plein is op maandag een antiekmarkt, op dinsdag tot en met vrijdag een ‘general market’ en in het weekend ligt er kunst en handwerk.

Straattheater

Het meest bekend is Covent Garden voor het straattheater. Dagelijks spelen op verschillende plaatsen rond het plein straatartiesten. Deze mensen hebben een speciale vergunning, waarvoor ze zelfs auditie hebben moeten doen. Door dit vergunningensysteem is niet alleen de kwaliteit, maar ook de diversiteit gegarandeerd. Ja, Londen neemt ook haar straattheater heel serieus!
Rond het plein staan de Opera, het London Transport Museum en de St. Paul’s Church. In deze  kerk liggen diverse beroemde artiesten begraven en het wordt daarom wel de Acteurskerk genoemd.