Het weer in Londen

Algemeen

Het weer in Londen staat vooral bekend om haar overvloedige regenval. Eigenlijk is dat onterecht: in Rome en in Chicago valt gemiddeld gezien een stuk meer regen. Londen begeeft zich in een gebied met een gematigd zeeklimaat. Dat houdt in dat de temperaturen in de lente, zomer, herfst en winter niet heel erg van elkaar verschillen.

Zomer

Net als in Nederland zijn de temperaturen in Londen tijdens de zomer gemiddeld het hoogst. Vrijwel iedereen die Londen bezoekt wil graag mooi of warm weer hebben. Ondanks dat (helaas) niemand invloed heeft op het weer, kun je je kansen op warm weer wel vergroten door de stad Londen in de zomermaanden te bezoeken.

De gemiddelde temperaturen in de maanden juni, juli, augustus en september liggen een stuk hoger dan in de rest van het jaar. De maand juni is met gemiddeld tweehonderd zonuren de zonnigste maand om Londen te vereren met een bezoekje.

Herfst, winter en regen

Vanwege het gematigde zeeklimaat kan het weer in Londen het gehele jaar door snel veranderen en resulteren in bewolking. In de herfst kan het zo nu en dan stormen. De winters zijn mild en het komt bijna niet voor dat er winterdagen zijn onder het vriespunt.

Ondanks dat er in Londen meer droge dagen zijn dan natte dagen, is het wel belangrijk om altijd bedacht te zijn op regen. Het weer in Londen is soms onvoorspelbaar en door een paraplu of regenkleding mee te nemen kan een onverwachte regenbui geen spelbreker zijn.

Het kan handig zijn om kort voor vertrek naar Londen de actuele weersverwachting op deze website te bekijken zodat je kunt inschatten hoe warm het gaat worden en of er kans is dat het gaat regenen. Bereid je dus goed voor! Doe je dat niet, dan kun je gelukkig nog meer dan genoeg overdekte bezienswaardigheden bewonderen en andere activiteiten doen.

Weerstatistieken voor Londen

Op de tabel hieronder kun je enkele weerstatistieken zien (gemiddelden over de afgelopen dertig jaar).

Het Weer In Londen