Bezienswaardigheden

Veel bezienswaardigheden in Londen

Londen is de grootste stad van de Europese Unie. Meer dan 7,5 miljoen mensen wonen in  Londen en ieder jaar bezoeken meer dan 15,6 miljoen internationale mensen de stad. Londen is voor een groot deel afhankelijk van het toerisme. Geen wonder dat Londen ontzettend veel bezienswaardigheden heeft.

Tower of Londen en Big Ben

De Tower of Londen is bijvoorbeeld een grote trekpleister. De Tower of Londen werd vroeger gebruikt als gevangenis en werd vooral bekend door de vele personen uit de Britse geschiedenis die hier werden terechtgesteld. Een andere niet te missen bezienswaardigheid in Londen is natuurlijk de Big Ben. Wist u trouwens dat eigenlijk alleen de bel in de toren zo heet? Het geluid is zo beroemd (BBC gebruikt het om de hele uren aan te geven) dat de hele toren er naar is vernoemd.

Buckingham Palace

Een andere populaire attractie in Londen is de afwisseling van de wacht bij Buckingham Palace. Honderden toeristen kijken meestal dagelijks naar deze bijzondere ceremonie waar het overhandigen van de sleutel een belangrijk onderdeel uitmaakt. De ceremonie is één van de drukst bezochte bezienswaardigheden in Londen.

Op deze pagina kunt u op de verschillende bezienswaardigheden klikken om meer informatie te krijgen.