Vliegveld Londen Heathrow

Londen Heathrow AirportWanneer je naar Londen wilt afreizen is het mogelijk om op verschillende vliegvelden rondom Londen te landen, waaronder Londen Heathrow Airport wat ten westen van Londen ligt. Dit vliegveld is bij de meeste reizigers het bekendst en dat is niet zo gek. Het vliegveld is namelijk het drukste vliegveld van Europa!

70 miljoen passagiers per jaar

Er worden per jaar zo’n 70 miljoen passagiers vervoerd en per dag worden er wel meer dan duizend vluchten verwerkt. Dit heeft zo zijn voor- en nadelen. Soms kunnen er door de drukte lange wachtrijen ontstaan bij de check-in desks, veiligheidscontroles en bij de douane. Gelukkig is Londen Heathrow Airport hier goed op voorbereid en zijn er genoeg voorzieningen aanwezig om je het zo prettig mogelijk te maken.

Tientallen winkels en restaurants

Denk aan voldoende zitplekken, een goede informatievoorziening en natuurlijk de tientallen restaurants en winkels. Het vliegveld heeft vijf terminals en het is de thuisbasis van de luchtvaartmaatschappijen British Airways en Virgin Atlantic Airways. Daarnaast heeft Heathrow Airport het meest aantal connecties naar andere vliegvelden.

Vervoer vanaf Londen Heathrow Airport naar de stad

Als je op het vliegveld Londen Heathrow bent geland wil je natuurlijk zo snel mogelijk de stad gaan verkennen. Er zijn verschillende mogelijkheden om je te laten vervoeren naar deze prachtige stad. De duurste optie is het nemen van een taxi, je bent dan gemiddeld zo’n 60 á 80 pond kwijt (omgerekend zo’n €85 – €125), maar je hebt dan wel een eigen taxi tot je beschikking.

Een andere optie is het nemen van de trein. Elke 15 minuten kun je met de Heathrow Express naar de binnenstad van Londen reizen. Een enkeltje kost £21,50 en een retourtje £35,00 die je van te voren online kunt kopen. In een kwartier brengt de trein je naar Paddington Station en vanaf daar kun je verde reizen met bijvoorbeeld de metro.

Hoe werkt het overstappen op Londen Heathrow Airport?

Londen Heathrow Airport wat mag je niet meenemenHeb je een vlucht geboekt waar je moet overstappen op Londen Heathrow? Bijvoorbeeld als je naar Las Vegas wilt afreizen met British Airways? Zorg er dan voor dat je een overstaptijd hebt van zo’n 2 uur. Londen Heathrow Airport is de drukste luchthaven van Europa en daarom moet je altijd rekening houden met vertraging.

Veiligheidspersoneel houdt geen rekening met je overstaptijd!

Niet alleen kunnen defecten aan vliegtuigen voor problemen zorgen, ook is de regelgeving op het gebied van vloeistoffen binnen de Europese Unie in 2006 aangescherpt. Vergeet niet dat het veiligheidspersoneel niks te maken heeft met het halen van je vlucht en verwacht ook geen speciale behandeling als je een krappe overstaptijd hebt. Om de security checks sneller door te komen zou je alvast je riem en schoenen uit kunnen doen, het bevordert namelijk de doorstroming!