Met de boot

Met de boot naar Londen

De meest voor de hand liggende route per boot naar Londen is via de verbinding Hoek van Holland – Harwich. Er zijn twee afvaarten per dag. De overtocht duurt gemiddeld zes en een half uur. Het vervolg van de reis gaat het gemakkelijkste per trein naar London – Liverpoolstreet. Vandaar kan de ondergrondse naar het hotel worden genomen. De treinrit kost ongeveer 30 euro en duurt een uur en drie kwartier.
Bij een volledige reis per boot is het treinkaartje in Engeland inbegrepen. Het treinkaartje naar Hoek van Holland zit er niet altijd bij. Ook de reis per ondergrondsemoet apart betaald worden.

Auto meenemen naar Londen

Voor wie de auto wil meenemen naar Londen zijn er natuurlijk nog andere overtochten interessant. De meest populaire is die tussen Calais en Dover. Ook kan met ‘Le Shuttle’ via de kanaaltunnel gereisd worden (let op: auto’s met een LPG-tank worden op deze route geweigerd).
Reizen met de auto naar Londen is af te raden. Het is vrijwel onmogelijk om de auto te parkeren en de tarieven van de parkeergarages zijn extreem hoog. Bovendien moet tegenwoordig tol worden betaald om in het centrum van Londen te mogen rijden, de zogenaamde Congestion Charge. Alleen met een hotel (ver) buiten Londen valt een autoreis te overwegen, omdat het openbaar vervoer (vooral trein en ondergrondse) in Londen heel goed is geregeld.