Eten en drinken

Eten en drinken in Londen

Londen is vergeven van de kleine lunchrooms (of tearooms) waar tegen een redelijke vergoeding een Engels ontbijt kan worden gegeten. Dit is een prima alternatief voor de lunch: ‘s Ochtends in het hotel een continental breakfast en dan tegen de middag alsnog een portie bacon & eggs, mushrooms, tomato, sausage, white beans en natuurlijk orange juice en tea.

Fastfoodrestaurants

Op bijna elke straathoek is een McDonalds, een Burger King, een Kentucky Fried Chicken, of een andere fastfoodketen te vinden. Ze verschillen onderling, dus wellicht bieden ze iets van uw gading.

Britse lunch – Sandwiches

Een echte Britse lunch wordt gegeten in het park met een sandwich. Het beste adres voor een sandwich is een lunchroom. zij staan er om bekend hun sandwiches het beste te vullen. Daarnaast zijn er sandwich shops. De bekendste zijn Prêt a Manger en Eat.
Wat het verschil is met Nederland weet ik niet, maar het is me nog nooit gelukt om thuis een sandwich te maken die net zo lekker is als die in Engeland.

Een goedkope(re) manier van eten is de pizza. Er zijn meerdere ketens in Londen actief, waaronder Pizza Hut, Bella Italia en Pizza Express. Ze hebben vaak ook wel wat voor de niet-pizza liefhebber.

Nando’s

Nando’s is een keten met een eenvoudige kaart. Uitgangspunt is kip en speciaal de kip Piri Piri. Die is er in allerlei varianten verkrijgbaar. Het concept is ook eenvoudig: bestellen aan de kassa en vooruit betalen, zelf het bestek en dergelijken halen en ook het grootste deel van de drankjes moet zelf getapt worden. Maar de prijs is redelijk. Bij het bestellen wel even aangeven hoe heet je het wilt hebben. Medium is al behoorlijk sterk…

Indiaas eten in Londen

In Nederland hebben we de Chinese restaurants, in Londen kun je overal Indiaas eten. De curry is hun bekendste maaltijd, maar ze hebben nog veel meer. Het voedsel is er in het algemeen heter dan wat wij gewend zijn. Overigens zijn er ook Chinese restaurants: in Chinatown vlak bij Shaftesbury Avenue (Piccadilly Circus of Leicester Square).

Nog een aantal ketens die je overal in het centrum van Londen vindt: Garfunkels en Angus Steak House. Hier wordt een redelijke kwaliteit geboden, maar wel voor een relatief hoge prijs.

Bijna elke Pub biedt Pub Food aan. Zeker een aanrader: vaak lekker en goedkoop.

Eet nooit van een kraampje op straat. Ze komen er steeds meer, vooral rond Leicester Square. Er zijn broodjes hamburger en hotdogs te koop. Even er naar kijken en de eetlust is zo weg.

Koffieshop in Londen

Een paar jaar geleden deed de koffieshop zijn intrede in Londen. Om misverstanden te voorkomen: in Engeland wordt in een koffieshop koffie verkocht. Lekkere koffie trouwens en in veel variaties. De koffieliefhebber kan het beste daar naartoe gaan. Elders krijgt U een lauw en een flauw aftreksel.

Goede restaurants = meer betalen

Eten is in Londen niet alleen kommer en kwel. Er zijn weldegelijk goede restaurants, maar daarvoor moet meer betaald worden dan wat we thuis gewend zijn. De grotere hotels hebben heel goede restaurants. Iedereen is er welkom, ook mensen die niet in het hotel logeren. De hotelconciërge heeft ook goede adviezen en er is ook een lijst van goede eetgelegenheden te vinden in het tijdschrift What’s On.