Buckingham Palace in Londen

Wisseling van de wacht bij Buckingham Palace in Londen

Het wisselen van de wacht bij Buckingham Palace vindt in de zomer dagelijks en in de winter om de dag plaats. Het is belangrijk om al ver vóór 11.30 uur bij het hek van het paleis te gaan staan, want de ceremonie van de wisseling van de wacht met de daarbij behorende overhandiging van de sleutel is één van de drukst bezochte attracties van Londen en een populaire bezienswaardigheid voor toeristen.

 

Buckingham Palace is niet oud

Buckingham Palace is nog niet zo oud. Het grootste deel van het gebouw stamt uit het begin van de negentiende eeuw. De façade aan de voorzijde van het paleis stamt zelfs pas uit 1993, het jaar dat Buckingham Palace voor het eerst geopend werd voor het publiek.
Deze opening was nodig om fondsen te werven voor de restauratie van Windsor Castle, één van de andere residenties van de Britse koninklijke familie. In Buckingham Palace zijn 18 kamers (State Rooms) te zien met een deel van de koninklijke kunstverzameling. Daar zijn schilderijen bij van Rembrandt en Rubens.

Koninklijke familie

Het paleis zelf is alleen in de zomermaanden geopend als de koninklijke familie in Schotland verblijft. De Queens Gallery is het hele jaar geopend. Ook daar zijn delen van de kunstschatten van het koninklijk huis te zien.