Trafalgar Square in Londen

Trafalgar Square is erg beroemd

Trafalgar Square is een van de beroemdste pleinen van Londen. Op dit plein staat Nelson’s Column, een standbeeld voor Admiraal Nelson, die beroemd is geworden om zijn overwinning op de Frans/Spaanse vloot in de slag van Trafalgar. Nelson staat op een hoge sokkel omgeven door vier grote leeuwen, die minstens even beroemd en zeker meer gefotografeerd zijn.

Trafalgar Square: Hét middelpunt van Londen

Trafalgar Square wordt beschouwd als het middelpunt van Londen. Alle afstanden worden vanaf dit plein gemeten. Het plein functioneert ook als eindstation voor vele buslijnen.
Rond Trafalgar Square liggen een aantal beroemde gebouwen: de National Gallery, de National Portrait Gallery en de kerk van St. Martin in the Fields. In de crypte van deze kerk is een café gevestigd, waarvan de winst gaat naar de projecten voor daklozen die door de kerk worden georganiseerd.

Belangrijke wegen

Er komen een aantal belangrijke wegen uit op Trafalgar Square: Whitehall (richting parlementsgebouwen), The Mall (richting Buckingham Palace) en The Strand (die uitloopt op Fleet Street en St. Paul’s Cathedral).