Winkels in Musea

Winkels in Museums en Musea in Londen

De winkels in Londen wijken steeds minder af van die in Nederland. Wil je iets origineels kopen, dan vind je dat steeds minder vaak in de grote winkelstraten van Londen. Maar er zijn wel plekken waar je nog steeds naartoe kunt gaan, voor zaken die je in Nederland niet zult kunnen vinden. Er zijn een flink aantal gespecialiseerde winkels door heel Londen heen, maar er is meer.

Unieke artikelen

Steeds vaker zorgen musea dat ze in hun winkels artikelen hebben die uniek zijn voor dat museum. De National Gallery heeft bijvoorbeeld een aantal schilderijen uit haar eigen collectie gebruikt, om een verzameling exclusieve artikelen te creëren: t-shirts, agenda’s, onderzetters, kalenders, koelkastmagneten, mokken, kaarten, kerstboomversiering, stropdassen, sieraden, paraplu’s, boekenleggers, etc.

Modellen van dinosaurussen

In het Natural History Museum zijn modellen van dinosaurussen te vinden, met apart de verf, zodat je je eigen dino’s kunt maken. In het Science Museum kun je allerlei zelfbouwpakketten vinden, om speciale technische gadgets te maken, zoals bijvoorbeeld een kaart-radio. In weer een ander museum kun je een pakket kopen waarmee zelf een caleidoscoop kan worden gemaakt.

Zoek je iets bijzonders dat je in Nederland niet kunt vinden, kijk dan ook eens in de winkel van een museum.