Harrods

Het officiële bedrijfsdoel van Harrods in Londen is:

– Nummer één zijn onder de warenhuizen in de wereld voor luxe merkartikelen, waarbij een ongeëvenaard niveau in verkooptechnieken, bedrijfskennis en winstgevendheid wordt nagestreefd.
– Door een combinatie van producten, vernieuwing en ongewoonheid, de klant een onvergetelijke ervaring bieden in een zuiver Britse omgeving.

Het bekendste warenhuis van de stad Londen is Harrods

Het meest bekende en prestigieuze warenhuis in Londen is Harrods aan Knightsbridge. Het is het warenhuis waar de koninklijke familie haar boodschappen doet, al winkelen zij na sluitingstijd.
De eigenaar van Harrods is op dit moment Qatar holding. Zij kochten het warenhuis in 2010 over van de Egyptische zakenman Mohamed Al Fayed (de vader van Dodi Al Fayed, de vriend van prinses Diana). Met de overname was een bedrag van 1,8 miljard euro gemoeid. Al Fayed is zeer controversieel, waardoor de verhouding tussen het warenhuis en de koninklijke familie enigszins bekoeld is.

Harrods beslaat 54000 m2 winkeloppervlakte. Beroemd zijn de Foodhalls in Art-Deco stijl.

Het verkopen van Bont

Sinds kort verkoopt Harrods weer bont. Het is het enige warenhuis in Groot Britannië dat dat doet. Er zijn dan ook geregeld anti-bont-demonstraties. Een poging van het warenhuis deze te verbieden is gedeeltelijk geslaagd. Nu mogen nog slechts drie demonstranten binnen tien meter van de ingang van het bedrijf komen. Een gele lijn rond het gebouw geeft deze grens aan.

Kledingvoorschriften

Sinds enige tijd zijn er in Harrods een aantal kledingvoorschriften van kracht. Mouwloze shirts zijn niet toegestaan en een rugzak mag niet op de rug gedragen worden. Dit wordt ook echt gecontroleerd. Bij elke ingang staan beveiligingsmensen die op de regels toezien.