Bars en Pubs

Londen staat bekend om de traditionele pub

Naast dubbeldekkers en taxi’s staat Londen natuurlijk bekend om zijn Pubs. Eigenlijk zijn de Pubs de ontmoetingsplaatsen van de buurt. Traditioneel drijft een Pub op het feit dat de mensen elkaar kennen en veel Britten zien een geregeld bezoek aan de plaatselijke pub dan ook als een sociale verplichting. De openingstijden van de pubs zijn hieruit te verklaren. Ze zijn (opnieuw volgens traditie) tussen de middag open en ‘s avonds tot half elf. Overigens zijn de openingstijden sinds een paar jaar geliberaliseerd.

In het centrum van Londen zijn veel pubs te vinden

Ook in het centrum van Londen zijn heel wat pubs aanwezig, ofschoon er nauwelijks mensen in de buurt wonen. Deze pubs draaien op twee klantengroepen: bezoekers aan Londen en de mensen die in de buurt werken. Deze laatste groep is vaak in de pub te vinden om de grootste drukte in trein, bus en metro te vermijden.

Eten

In de pub kan gegeten worden. Het traditionele pub food is eenvoudig en (relatief) goedkoop. Naast de onvermijdelijke hamburger met friet zijn er ook traditionele Engelse gerechten te koop.

Kledingsvoorschriften in pubs

Ook in de pubs bestaan kledingvoorschriften. In het centrum van Londen hebben heel wat pubs bordjes met de tekst ‘no colors’. Dit betekent dat mensen die shirts of shawls dragen van een voetbalclub niet worden toegelaten. Bovendien is vaak het dragen van werkkleding (overalls en dergelijke) niet gewenst.