Het nemen van de bus in Londen

Het gebruik van de bus in Londen

Het straatbeeld van Londen wordt in de eerste plaats bepaald door de befaamde rode dubbeldeks bussen. Het bovendek van zo’n bus biedt een prachtig uitzicht op de stad Londen. Een rit in een dubbeldekker is een absolute aanrader.

Busroutes

Het is niet gemakkelijk om te bepalen hoe de busroutes lopen. Er is wel een hulpmiddel: bij bijna elke bushalte is een lijst beschikbaar van mogelijke bestemmingen die van die halte of van nabijgelegen haltes kunnen worden bereikt.
Achter deze bestemmingen staat het lijnnummer van de bus en de letter van de bushalte. Op de kaart boven de lijst staat waar die bushalte zich bevindt.
Wordt een bestemming niet aangegeven, dan is er geen directe buslijn beschikbaar. Het is dan makkelijker om de ondergrondse te gebruiken.

Tarieven

Op de bus zijn kaartjes te koop, maar het is makkelijker en veel voordeliger om gebruik te maken van een Oystercard. Deze is te koop in elk station van de ondergrondse (waar de kaart ook gebruikt kan worden) en in heel veel winkeltjes, herkenbaar aan het blauwe Oyster-logo.